2021-10-08 08:44:38• hírek • Bede Emőke

Nyolcvan kiló zöldség száz pillepalackért cserébe

A Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség nem egyszer bizonyította már be, hogy ha nemes ügyekről van szó, akkor rájuk bizton lehet számítani: gyűjtöttek már rászorulóknak adományokat, de véradással is rendszeresen segítenek a súlyos betegséggel küzdőknek.

Nemrégiben egy újabb karitatív célú kezdeményezés részeként a csendőrök egy intézményen belüli flakongyűjtő akciót szerveztek, s alig két nap leforgása alatt az egység tagjai valamivel több mint 100 PET-palackot gyűjtöttek össze. Ezeket aztán elvitték az egyik szatmári hipermarketbe, ahol a leadott flakonokért friss zöldség jár, így a szatyrokba közel nyolcvan kilogrammnyi, helyi termelőktől származó káposzta, karfiol, karalábé, padlizsán, paprika, paradicsom és zsenge tök került. A csendőrök a friss terméssel pedig meg sem álltak a szatmári Maria családi típusú nevelőotthonig, ahol a zöldségek talán a legjobb helyre, a gyermekek asztalára kerülnek majd.






Ezzel párhuzamosan egyébként a csendőrség egy véradási akcióban is részt vesz, mely által a mindössze 13 éves, érmindszenti lány, Rebeka gyógykezelését támogatják. A Non-Hodgkin limfómával diagnosztizált lányt jelenleg a Kolozsvári Onkológiai Intézetben kezelik, ám még mindig hatalmas szüksége van a véradományokra. Aki úgy döntene, csatlakozik az akcióhoz, véradás előtt ne felejtse pontosítani, hogy az adomány Barabás Rebeka részére megy.



Vért minden 18. életévét betöltött egészséges, legalább 50 kilogrammos személy adhat, ám azt fontos tudni, hogy a véradás előtt nem ajánlatos alkoholt vagy zsíros ételeket fogyasztani, illetve az is várjon még egy kicsit a véradással, aki az adományozás előtti egy-három hónapban antibiotikum kúrán, sebészeti vagy fogászati beavatkozáson esett át. A véradóknak a felajánlásért cserébe egy fizetett szabadnapot, hét ételjegyet, illetve egy ingyenes véranalízist biztosítanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: